nedjelja, 12. srpnja 2020.

Ljekari su bili šokirani smrtnim povredama (20.07.2009, avaz, prenio ummet.blogger.ba)

http://ummet.blogger.ba/arhiva/?start=1019


Policija i Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona intenzivno tragaju za ubicom 35-godišnjeg Magdija Dizdarevića (Magdy) iz Mostara. On je u srijedu navečer, 15. jula, brutalno pretučen ispred Šarića džamije, a dva dana kasnije podlegao je u RMC "Dr. Safet Mujić".

Čime je udaren

Osoblje ove bolnice koje se te noći nalazilo na dežuri, kako "Avaz" saznaje, ostalo je šokirano stanjem u kojem se nalazio rahmetli Dizdarevića. Iako je cijela ekipa predvođena dr. Hafidom Konjhodžićem, koji je izveo operativni zahvat, učinila sve da spasi Dizdarevića, pomoći ovom mirnom i nadasve pristojnom mladiću, kako su nam kazale njegove nekadašnje kolege iz Mostarske Gimnazije, nije bilo.

Dežurna kantonalna tužiteljica Gordana Knezović kazala nam je da je do jučer, u svojstvu osumnjičenih, ali i svjedoka, saslušano više od trideset osoba.

- Policija intenzivno nastavlja sa saslušanjima, a imamo i neke materijalne dokaze. Interesantno je kako se u ovoj situaciji svi sjećaju da je nesretni mladić ležao na zemlji, ali se niko ne sjeća čime je udaran. Također, njihovi iskazi su kontradiktorni te se tako mijenja status i jednih i drugih. Jednostavno, u toku je obimna policijska istraga koja će, zasigurno, duže trajati, jer moramo cijeli predmet kompletirati - kazala je Knezović.

Tačan uzrok


Istakla je da će Tužilaštvo izuzeti i dokumentaciju iz bolnice kako bi uz nalaz obdukcije i ostale materijalne dokaze utvrdilo tačan uzrok smrti. Knezović je ponovila da su određene osobe nakon 24-satnog pritvora puštene na slobodu, jer, kako je kazala, Tužilaštvo na temelju iskaza i dosadašnje istrage nije imalo elemenata za zahtjev za određivanje mjere pritvora.

Snimak ubistva na internetu

Na videoservisu YouTube jučer se pojavio, kako to tvrdi osoba koja ga je postavila,  snimak ubistva Magdija Dizdarevića. U opisu snimka navodi se da ga je snimio jedan od svjedoka napada. Pri kraju incidenta čuje se muški glas koji konstatira da je "mrtav čovjek". Kvalitet snimka je vrlo loš.

Policiji i Tužilaštvu ranije su predati mobiteli čijim je kamerama snimljen napad, ali još nema informacija o tome radi li se o istom snimku ili ih ima više. Na portalima su se jučer oglašavali prijatelji rahmetli Magdija Dizdarevića. Niko od njih nije pozivao na osvetu zbog smrti nedužnog čovjeka, ali su tražili da policija, Tužilaštvo i Sud otkriju počinioce brutalnog ubistva i kazne ih.

avaz

Nema komentara:

Objavi komentar