subota, 18. srpnja 2020.

MIMS na sastanku Clintonove globalne inicijative (profitiraj.hr 15/05/2009)

MIMS grupa je jedina kompanija iz Bosne i Hercegovine koja je postala članica te internacionalne network-grupacije.

https://profitiraj.hr/mims-na-sastanku-clintonove-globalne-inicijative/


Sastanak CGI-ja vodio je njegov i bivši američki predsjednik Bill Clinton, a moderator rasprave bio je Kemal Dervis, donedavno direktor UNDP-a, sada dopredsjednik Brookings Institutea.
Peti summit na jesen u New Yorku
Nazočnim biznismenima, među kojima je bio i direktor MIMS grupacije Mujo Selimović, obratio se i Muhtar Kent, generalni direktor Coca-Cole, te Patricia Woertz, generalna direktorica Archer Daniels Midland Company, najveće kompanije na svijetu u područje agrokulture. Dogovorene su smjernice rada i priprema za peti Clintonov summit koji ce se održati krajem rujna ove godine u New Yorku.
Za vrijeme boravka u Washingtonu Selimović se susreo i sa senatorom Bobom Doleom. Dole je čestitao MIMS grupi na poslovnim uspjesima i suradnji sa SAD-om. Inače, MIMS grupa je jedina kompanija iz Bosne i Hercegovine koja je postala članica te internacionalne network-grupacije.
Osnovna je aktivnost MIMS grupe proizvodnja hrane, bezalkoholnih pića i ambalaže. Kompanija je aktivna i na tržištu kapitala, u investicijskim fondovima.
CGI je osnovan je 2005. godine radi čvršćeg povezivanja realnog sektora s političkim vodstvima i rješavanja aktualnih problema svjetskoga gospodarstva.

Nema komentara:

Objavi komentar