nedjelja, 12. srpnja 2020.

Magdi Dizdarević je izgubio bitku za život - Jul 17, 2009.

http://turntoislam.com/community/threads/magdi-dizdarević-je-izgubio-bitku-za-život.58330/

Kako smo obavješteni iz izvora bliskih Magdiu Dizdareviću, ovaj mladić je na žalost izgubio bitku za svoj život. Prognoze ljekara su se obistinile i nije preživio fatalni udarac koji je zadobio u fizičkom napadu alkoholiziranih i po svemu sudeći drogiranih mladića.


Mi smo pisali o onome što je se desilo za vrijeme sukoba kao i o licemjernom ponašanju pojedinih medija, među kojima izdvajamo posebno Federalnu Televiziju.

Isto tako, nedavno smo pisali i o stravičnom ubistvu Merve Eš-Šerbini, Egipćanke koja je ubijena sa 18 uboda nožem u sred drezdenske sudnice. Povod za njeno ubistvo jeste rasistička mržnja prema islamu i muslimanima a koja je inicirana bez ikakve sumnje huškačkim medijima.

Ni u slučaju šehida Magdija Dizdarevića mediji nisu nimalo nevini. Raspirivanje mržnje na vjerskoj osnovi je prisutno i u BiH i ono je već duži period specijalitet pojedinih medija jasne lijevičarske orijentacije i neprikosnovene podrške lijevičarskim strankama.

Iako je vrhovni poglavar Islamske Zajednice, Mustafa ef. Cerić izjavio da u Bosni ne postoje nikakve "vehabije" već je riječ o tome da postoje ljudi koji bolje ili slabije praktikuju vjeru, lokalni mediji predvođeni FTV-om nikada nisu prestali sa tom huškačkom retorikom.

Zbog toga, ovi mediji snose veliku odgovornost u divljanju pijanica i razuzdanih mladića, kao što nose i smrt šehida Magdija Dizdarevića na svojoj duši.

Kada uzmemo u obzir ovu huškačku medijsku retoriku gdje su takozvane "vehabije" prestavljeni u svjetlu vještica koje treba nemilosrdno loviti, nije ni čudo kada naiđemo na internetskim forumima na komentare poput slijedećih:
___________________________________________________

- vehabije su g***a i treba ih sve pobit

- ime pokreta:UDRI VE.HABIJU
zdruzena lista:sefke,mito,sema,ramo,ljigo,nino...
cilj:koristenje opijuma na javnim mjestima i alkoholnih sredstava.
Podrska za lucane

...šljegli s brda zamotani...svaka čast momci..brz oporavak želim..sve ih pobiti treba..
___________________________________________________


Da napomenemo, Magdi Dizdarević je u cijeloj gužvi ostao po strani i pokušao je da smiri tenzije smirujući učesnike u tuči, nakon čega je dobio udarac iz mase tupim predmetom pri čemu je došlo do pucanja lobanje. Magdji je pao na tlo, a ubice su se odmah razišli i kako saznajemo, izlijev krvi u mozak je bio uzrokom njegove smrti.

Nadamo se daće počinioci biti adekvatno kažnjeni i da ovaj slučaj neće izazvati veće napetosti koje Bosni i Hercegovini nisu potrebne, posebno ne u ovim teškim ekonomskim trenutcima te izvjesnom izolacijom Bošnjaka u getou, nakon što je ostalim narodima omogućeno putovanje u zemlje EU.

Bosna.lu



Nema komentara:

Objavi komentar