utorak, 30. travnja 2019.

Hypo banka u BiH nastavlja stabilno poslovanje (Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.09.2013.)

https://ba.ekapija.com/news/783263/hypo-banka-u-bih-nastavlja-stabilno-poslovanje

Hypo banka u BiH nastavlja stabilno poslovanje


Nakon što je Evropska komisija zvanično odobrila plan restruktuiranja Hipo grupe u Hipo Alpe Adria banci BiH, podružnice ove banke na Balkanu nastavljaju stabilno sa svojim poslovanjem, rečeno je Srni u Hypo banci u Banjaluci.
U Hypo banci kažu da to znači da će u naredne dvije godine moći da procijene ko je najbolji novi vlasnik za njihovu mrežu.
- Klijenti Hypo banke u BiH dobijaće iste usluge i širok asortiman proizvoda na koji su navikli, tak da i dalje nastavljamo sa svojim stabilnim poslovanjem - rekli su ovoj banci.
Odluka Evropske komisije o restruktuiranju Hipo Alpe Adria grupacije, koji podrazumijeva, između ostalog, i prodaju poslovne mreže u jugoistočnoj Evropi do 2015. godine, odražava ono što se očekivalo i što se uzimalo u obzir u toku posljednjih nekoliko mjeseci.
- Za Hypo podružnice u jugoistočnoj Evropi, prije svega u BiH, to znači da nema više opasnosti od bilo kakvih brzinskih prodaja ili postepenih gašenja poslovanja. Imamo jasne izglede, a koje odobrava Evropska unija, za razvijanje poslovanja i nastavljanje sa struktuisanim i dobrim procesom privatizacije, što upravo i činimo do 2015. godine - navode u Hipo Alpe Adria banci u Banjaluci.

Nema komentara:

Objavi komentar