četvrtak, 25. travnja 2019.

NIS do kraja 2013. ulaže 45 mil EUR u BiH (24.07.2013.)

https://ba.ekapija.com/news/763611/nis-do-kraja-2013-ulaze-45-mil-eur-u-bih

NIS do kraja 2013. ulaže 45 mil EUR u BiH

Kompanija "NIS - Gazprom Neft" namjerava da u budućnosti proširi postojeći lanac od 27 benzinskih pumpi u BiH, jer to tržište smatra za jednu od prioritetnih tačaka, izjavo je Aleksandar Malanjin, direktor blok prometa "NIS-Gazprom Nefta".
NIS planira da do kraja ove godine u BiH investira oko 45 mil EUR (90 mil KM), rečeno je novinarima iz BIH, koji su posjetili modernizovane pogone Rafinerije nafte u Pančevu, kao i benzinske pumpe "Gazproma", kazao da su "ambicije ove kompanije velike i da se u fokusu njenog interesovanja na Balkanu nalazi i BiH".
- Pančevo je blizu, a samim tim i način transporta je pojednostavljen. Naš cilj je da postojeći lanac od 27 benzinskih pumpi proširimo i na lokacijama gdje nismo prisutni - precizirao je Malanjin.
Branko Radujko, regionalni menadžer za razvoj biznisa u BiH u kompaniji "NIS-Gazprom Neft", rekao je da je kompanija do sada rebrendirala 22 benzinske pumpe u BiH i da će u najskorije vrijeme prestižni brend "Gazproma" ponijeti još pet pumpi.
Novinari su mogli vidjeti dio rekonstruisanih modernih pogona Rafinerije, u koje je ruski investitor uložio 247mil EUR. Vladimir Gagić, tehnički direktor NIS-a, naveo je da je plan da se u Pančevu preradi pet miliona tona nafte godišnje.


Nema komentara:

Objavi komentar