ponedjeljak, 15. travnja 2019.

OPASNE VEZE: Dodik i Vukadinović štitili Đurića (kurir.rs 11.03.2013.)

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/688901/opasne-veze-dodik-i-vukadinovic-stitili-durica

OPASNE VEZE: Dodik i Vukadinović štitili Đurića


Vlasnik „Zekstre“ prijatelj je sa predsednikom RS i bivšim šefom BIA, što je Đuriću omogućilo da razvija sumnjivi biznis
BEOGRAD - Jaka leđa.

Vlasnik „Zekstre“ i predsednik FK Partizan Dragan Đurić, koji je pod istragom zbog uzimanja kredita od Agrobanke i sumnjive privatizacije Veterinarskog zavoda, uživao je jaku političku podršku prethodne vladajuće garniture, saznaje Kurir.

- Đurić je bio u vrlo bliskim odnosima s bivšim šefom BIA Sašom Vukadinovićem. Bili su čak i prijatelji, često su se viđali i pili kafu zajedno. Đurić je Vukadinoviću donosio razne „zanimljive“ informacije, posle čega bi se, neretko, desilo da se njegovi poslovni suparnici nađu pod policijskom istragom - objašnjava dobroobavešten izvor Kurira.

Naš izvor dodaje i da je Đuriću pružao zaštitu, zbog čega poslovanje njegovih firmi dosad nije ispitivano.

- Nijedno od devet preduzeća koje je Đurić privatizovao ne posluje u skladu sa zakonom, sva su u ogromnim gubicima i blokirani su im računi. FK Partizan, čiji je Đurić predsednik, državi je dugovao pola milijarde dinara na ime poreza, ali je taj dug reprogramiran. Firmama i radnicima duguje dve milijarde dinara. Uprkos svemu tome, Đurić preko „Dunavke“ i „Noviteta“, firmi koje su u njegovom vlasništvu, može da uzme kredite za sedam do deset miliona evra od Agrobanke, a da ih ne vraća. Mislite da bi to mogao da radi da nije imao mnogo jaka leđa?! - objašnjava dobroobavešten izvor Kurira.

Dragan Đurić, koji je vlasnik i čuvene banjalučke robne kuće „Boska“, u dobrim je odnosima i s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kaže izvor Kurira.

- Ne samo da su u prijateljskim odnosima nego imaju i neke zajedničke poslove. Sumnja se čak da je Dodik pravi vlasnik kompanije „Zekstra“ - kaže izvor Kurira.

Naš izvor dodaje i da je Đurić spojio Miroslava Miškovića i Dodika i da je zahvaljujući tom poznanstvu vlasnik „Delte“ svoj biznis proširio na Republiku Srpsku.
 Ima 200 lokala i duguje bankama

Kako prenosi naš sagovornik, iz svih firmi koje je kupio Đurić je izvukao novac.

- On zadrži samo lokale, hvali se da ih ima 200 u Srbiji, ali i vredniju imovinu, kao što je na primer 16 hektara Veterinarskog zavoda na ekskluzivnoj lokaciji u blizini mosta Zemun-Borča - kaže sagovornik Kurira.

Gotovo da nema banke kod koje se nije zadužio, tvrdi jedan Đurićev radnik.


Nema komentara:

Objavi komentar