četvrtak, 17. listopada 2019.

Ravnogorski četnički pokret prije smrću bošnjačkom članu Predsjedništva BiH, 28.8.2003, index.hr

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ravnogorski-cetnicki-pokret-prijeti-smrcu-bosnjackom-clanu-predsjednistva-bih/155813.aspx

MINISTARSTVO unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine naložilo je poduzimanje dodatnih mjera zaštite bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića zbog prijetnji smrću koje je dobio ranije ovog tjedna, priopćila je u četvrtak Uprava policije federalnog MUP-a u Sarajevu.


Dodatne mjere zaštite na radnom mjestu, mjestu stanovanja i pri kretanju Tihiću su pružene čim je federalna policija službeno izvješćena o prijetnjama koje su mu upućene a odmah je započeta i istraga o navodima iz prijetećeg pisma.



U pismu koje je iz Chicaga stiglo na adresu Predsjedništva BiH tri osobe koje su se predstavile kao članovi stanovite organizacije pod nazivom "Gavrilo Princip" zaprijetile su Tihiću smrću zbog njegova političkog djelovanja i istupa koji su ocijenjeni antisrpskim.



Prijetnja smrću upućena je i članovima njegove obitelji.



Poruka je pisana rukom a u Tihićevu su uredu uspjeli pročitati dva od tri potpisa.



Federalni MUP navodi kako već duže vrijeme ima informacije da organizacija "Gavrilo Princip" djeluje u sastavu "Ravnogorskog četničkog pokreta".



O njegovom djelovanju policija Federacije BiH izvijestila je i međunarodne organizacije a kompletna informacija dostavljena je tijekom mjeseca Tužiteljstvu BiH.



"Ravnogorski četvnički pokret" nalazi se i na "crnoj listi" američkog State Departmenta jer postoje dokazi da ta organizacija podupire terorističke aktivnosti.



Sam Sulejman Tihić izjavio je kako ga prijetnje neće zastrašiti te da će nastaviti obavljati svoje redovito djelovanje i započete političke aktivnosti.

Nema komentara:

Objavi komentar