utorak, 17. siječnja 2017.

(1) Odluke visokog predstavnika Paddyja Ashdowna (maj, 2002 - maj, 2006.) koje se odnose isključivo na Republiku Srpsku, a koje je on donio u periodu od 7.marta 2003. do 30. juna. 2004. pod nazivom: "odluke koje se odnose na pojedince optužene za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji".

Odluke visokog predstavnika Paddyja Ashdowna (maj, 2002 - maj, 2006.) koje se odnose isključivo na Republiku Srpsku, a koje je on donio u periodu od 7.marta 2003. do 30. juna. 2004. pod nazivom: "odluke koje se odnose na pojedince optužene za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji".

Odluke su donošene u formi:
1) Naredbi za blokiranje svih bankovnih računa čiji je vlasnik ili koji glase na ime/naziv određenog fizičkog ili pravnog lica;
2) Odluke kojom se vrši suspenzija doznaka sredstava iz budžeta za SDS i izdaje nalog SDS-u da dostavi finansijski plan i
3) Odluka o "uklanjanju" fizičkih lica sa određenih funkcija i partijskih dužnosti.

Posebno su zanimljive odluke o smjenama lica sa partijskih funkcija unutar SDS-a. Tako su smijenjeni Pantelija Ćurguz, Slobodan Šaraba, Cvjetan Nikić i Nedjeljko Đekanović sa položaja zamjenika predsjednika SDS-a. Vesna Ećim-Zlojutro, Goran Popović i drugi su "uklonjeni" sa položaja članova Glavnog odbora SDS-a.

Vrlo je upitno koliko je ovih osoba imalo neku vezu sa ratnim zločinima u bivšoj Jugoslaviji.




Nema komentara:

Objavi komentar