subota, 26. siječnja 2019.

17.05.2017. / 12:41h Politika - Zvizdić - Petraeus Za nove investicije neophodno je raditi na očuvanju stabilnosti regiona

https://vijesti.ba/clanak/360573/za-nove-investicije-neophodno-je-raditi-na-ocuvanju-stabilnosti-regiona

https://web.archive.org/web/20190126143245/https://vijesti.ba/clanak/360573/za-nove-investicije-neophodno-je-raditi-na-ocuvanju-stabilnosti-regiona

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas sa delegacijom američke globalne investicijske kompanije Kohlberg Kravis Roberts koju je predvodio David Petraeus i upoznao ih sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u Bosni i Hercegovini.
Predsjedavajući Zvizdić i Petraeus su razgovarali o budućim američkim investicijama u Bosnu i Hercegovinu i u region Zapadnog Balkana.

Petraeus je istaknuo da je u Bosni i Hercegovini ostvaren vidljiv napredak i naglasio da je za nove investicije neophodno raditi na očuvanju stabilnosti regiona, što će otvoriti mogućnosti za još veći napredak i razvoj.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina otvorena za nove investicije i da će se u narednom periodu raditi na jačanju ekonomije i na unapređenju poslovnog ambijenta kako bi građani imali još vidljiviju korist od investiranja u BiH, saopćeno je iz VMBIH.

(Vijesti.ba)


Za nove investicije neophodno je raditi na očuvanju stabilnosti regiona

Nema komentara:

Objavi komentar