četvrtak, 31. siječnja 2019.

Zašto EPHZHB ne smije pogotovati Aluminiju ali američkom Telemachu može? - poskok. online 03-02-2017

https://poskok.info/zasto-ephzhb-ne-smije-pogotovati-aluminiju-ali-americkom-telemachu-moze/

Američka tvrtka Telemach je godinama nelegalno koristila električne stupove EPHZHB. Umjesto da plate ogromnu odštetu za to, Telemachu se  i dalje pogoduje. Menageri Telemacha čak se hvale koliko su uložili u BIH govore o 200 milijuna, ne govoreći koliko je novca isisano iz BIH. I dalje će ova tvrtka nastaviti koristiti stupove EPHZHB po smiješnim cijenama. A EPHZHB će i bespogovorno pogodovati. Baš onako kako nisu Aluminiju. Jbga. Aluminij nije američki. Još. Kad Ameri preuzmu Aluminij onda će i to biti normalno. Inače EPHZHB odkada ju je preuzeo Gilja postala je neko vrso utočišta djece probrane elite. Elite koja je dobra s Giljom. I dok su Amerikanci u ovoj državi činili sve da slome svako sjećanje na HB , pa su tako podržavali i tenkovske upade, i nasilne i neustavne Vlade, EPZHB tvrtki za koju se zna da je pod direktnom zaštitom Najdraže ambasade uzvraća kako? Poklanjanjem novca iz džepova građana HB-a. Tko je uopće taj Gilja? I zašto ne odseli odavde?

U posljednjih nekoliko mjeseci, navedene tvrtke su zajedno analizirale korištenje EP HZHB niskonaponskih stupova od strane Telemach-a, i akviziranih tvrtka Monet, Artnet i BHB. Na temelju EU direktiva za omogućavanje bržeg razvoja širokopojasne infrastrukture korištenjem infrastrukture treće strane, Elektroprivreda HZHB i Telemach su dogovorili uvjete Ugovora kojima se osigurava kontinuitet koegzistencije i proširenja električne i širokopojasne infrastrukture na postojećoj niskonaponskoj infrastrukturi.
Ugovor predviđa stroge sigurnosne procedure, zajednički nadzor i održavanje mreže. Nova uprava Elektroprivrede HZHB prepoznala je u vrlo ranoj fazi važnost ovog Ugovora i kako isti može doprinijeti Elektroprivredi HZHB, konkurentnosti telekomunikacijskog tržišta kao i građanima BiH.
Kompanija Telemach će EP HZHB platiti 1,18 milijuna KM kao naknadu za korištenje u proteklom razdoblju a za buduće korištenje, dogovoreni su uvjeti u skladu s najboljom regionalnom i europskom praksom.
Gospodin Ilija Bakalar, izvršni direktor Odjela distribucije EP HZHB-a navodi sljedeće:
“Moram izraziti zadovoljstvo kompletne Uprave i svoje vlastito glede partnerstva s kompanijom Telemach. Telemach je već jedan od velikih potrošača električne energije, što sada proširujemo na Ugovor korištenju niskonaponskih stupova. Vrlo pažljivo smo analizirali regionalne, kao i EU praksu i regulativu koje se tiču ​​spomenute tematike i želio bih istaknuti da ovaj Ugovor dodaje novu vrijednost koja garantira učinkovitije i sigurnije korištenje niskonaponskih stupova od strane timova za održavanje obiju kompanija. Ugovor također donosi značajan novi izvor prihoda za EP HZHB, te smo spremni ponuditi iste transparentne uvjete i ugovor svim drugim zainteresiranim operaterima. ”
Gospodin Željko Batistić, generalni direktor kompanije Telemach navodi:
“Želim izraziti zahvalnost za stručnost i predanost koju je EP HZHB skupa s našim timom uložio u provođenje ovog veoma važnog Ugovora za cijelu zemlju. Ovaj ugovor će omogućiti Telemach-u biti brži i učinkovitiji u dodatnom širenju širokopojasne mreže do novih potencijalnih korisnika, pod sličnim uvjetima koji postoje već godinama u zemljama regije. Naši investitori KKR i EBRD-a u nekoliko navrata istaknuli su važnost fer odnosa i transparentnosti, kao i oslanjanje na EU standarde za njihovu veliku investiciju u širokopojasnu infrastrukturu BiH, kao jedne od najvažnijih infrastruktura za brži ekonomski razvoj. Telemach je već uložio 201 milijuna USD-a u izgradnju širokopojasne infrastrukture u BiH, što predstavlja najveće ulaganja SAD-a u BiH, i partneri poput EP HZHB-a, pokazuje KKR-u i EBRD-u, kao i široj internacionalnoj investicijskoj zajednici da je BiH dobro mjesto za buduća ulaganja. Telemach skupa sa svojim investitorima KKR-om i EBRD-om, unaprijed se vesele skoroj realizaciji sličnih fer i transparentnih ugovora između svih korisnika niskonaponske infrastrukture i svih distributera električne energije u BiH. “
Pošalji ovaj članak prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar