utorak, 22. siječnja 2019.

KKR i Telemach podržali projekat Hackathon (haber.ba 10.11. 2015)

https://www.haber.ba/biznis/biznews/237375-kkr-i-telemach-podrzali-projekat-hackathon

Stručni žiri manifestacije „Hackathon“ održanoj na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, a na kojoj su se tokom protekla tri dana studenti iz BiH takmičili u izradi društveno korisnih mobilnih i web aplikacija, od stotinu pristiglih aplikacija izabrao je najbolje.
Teufik Tutundžić , Dragana PavlovićAmar BašićAlmedina Tatarić i Majid Korić prema ocjenama stručne komisije dizajnirali su najbolje aplikacije.
Pobjednike kao nagrada očekuje posjeta online kompaniji u Švicarskoj u vlasništvu investicijskog fonda KKR. Najboljima su uručeni i mobilni telefoni „iPhone 6“ kao nagrada kompanije Telemach.
Projektu Hackathon koji je otvorila zvanično ambasadorica SAD u BiH, Maureen Cormack prisustvovao je i predstavnik KKR Lucian Schönefelder koji je održao i 40- minutnu prezentaciju o načinu poslovanja najjačeg američkog investicijskog fonda KKR-u koji u BiH ulaže u infrastrukturu Telemach kompanije.
– Impresioniran sam IT talentima u BiH, kao i učesnicima Hackathon manifestacije. Odlučili smo da pozovemo pet studenata u Švicarsku na edukativnu posjetu u jednu od naših vrhunskih digitalnih kompanija. Nadamo se da će studenti stečeno dragocjeno iskustvo primjeniti kao poduzetnici u Bosni i Hercegovini. Inače KKR je vrlo aktivan investitor u Europskoj tehnološkoj industriji i za izgradnju napredne vrhunske kvalitete širokopojasne infrastrukture i tehnologije obrazovanja – kazao je Lucian Schönefelder, predstavnik KKR.


RED PHOTOGRAPHIC
This week, Private Equity Beat is introducing you to five of the 40 most influential young private equity executives in Europe, selected by our colleagues at Private Equity News.
Lucian Schönefelder is viewed by some peers as a future leader at buyout house Kohlberg Kravis Roberts & Co.

Nema komentara:

Objavi komentar