ponedjeljak, 7. siječnja 2019.

IFC - poziv za program obuke: Korporativno upravljanje - okvir za ostvarivanje ciljeva organizacije (04/2005)

-----Original Message-----
From: Eso Gacanin [mailto:EGacanin@ifc.org]
Sent: 
Thursday, April 07, 2005 9:25 AM
To: law@cps.edu.ba
Subject: Poziv za ucesce na obuci







Postovani/postovana,

Tragom Vaseg interesa za ucesce u programu izgradnje sposobnosti konsultanata i davaoca usluga privatnom sektoru koji SEED sprovodi u Bosni i Hercegovini, zelimo Vas pozvati da ucestvujete u dvodnevnom programu obuke na temu: «Korporativno upravljanje – okvir za ostvarivanje ciljeva organizacije». Program izgradnje sposobnosti konsultanata i davaoca usluga je proistekao iz potrebe privatnog sektora u BiH za kvalitetnim uslugama koje ce pomoci u rastu i razvoju preduzeca. Jedna od oblasti u kojoj postoji znacajna traznja je i oblast korporativnog upravljanja.

U proteklih nekoliko godina uspostavljen je zakonski i institucionalni okvir koji predstavlja polazni osnov za razvoj  korporativnog upravljanja i trzista kapitala u Bosni i Hercegovini. Ovaj okvir u mnogim svojim aspektima prati savremena rjesenja koja se primjenjuju i u zemljama sa razvijenim trzistima kapitala i dobrim praksama korporativnog upravljanja. Unatoc uspostavljenom okviru, menadzeri, clanovi odbora, dionicari i drugi akteri nisu u potpunosti svjesni svojih uloga, prava i odgovornosti unutar sistema korporativnog upravljanja. Program obuke koji smo pripremili ce upoznati ucesnike sa ovim i drugim problemima, te ponuditi rjesenja kroz siroki spektar tema koji ukljucuju:

·        uvod u koncept korporativnog upravljanja;
·        dionice i prava dionicara;
·        struktura upravljanja korporacijom;
·        struktura kapitala, objavljivanja i izvjestavanja;
·        spajanje, pripajanje i prezimanje korporacija;
·        prevare obmane i upravljanje krizom; i 
·        standardi korporativnog upravljanja u BiH.

Cilj obuke je upoznati ucesnike sa sveobuhvatnom problematikom korporativnog upravljanja u BiH,  ponuditi primjenjiva rjesenja, te prenijeti prakticna znanja koje ucesnici mogu koristiti u direktnim kontaktima sa klijentima. Takoder, polaznici koji uspjesno zavrse program obuke  biti ce ukljuceni i u listu davaoca usluga, uz mogucnost angazmana od strane SEED-a kako bi pomogli u izvodenju nasih daljnjih programa usmjerenih na pruzanje podrske privatnom sektoru. 

Dvodnevni program obuke ce se odrzati u Sarajevu, 14. i 15. aprila/travnja 2005. godine u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo sa pocetkom u 9:00 sati. Materijali, prezentacije i primjeri su pripremljeni od strane eksperata International Finance Corporation (IFC) i domacih strucnjaka sa znacajnim prakticnim iskustvom u oblasti korporativnog upravljanja. Ucesce na obuci je besplatno, a ucesnicima ce biti obezbijedeni materijali za obuku, kao i osvjezenja i rucak u pauzama tokom dvodnevnog treninga. Napominjemo da ce polaznicima po svrsetku obuke biti uruceni certifikati o obavljenoj obuci.

U prilogu dostavljamo oglas za navedeni program, raspored obuke i prijavu za ucesce. Molimo Vas da prijave uputite na fax br: 033 217 762 ili putem e-maila: egacanin@ifc.org. Zbog efikasnosti obuke, broj ucesnika je ogranicen, pa Vas molimo da prijave saljete blagovremeno, a najkasnije do utorka 12. aprila / travnja 2005. godine. Za sve dodatne informacije, molimo Vas da pozovete nas ured u Sarajevu na broj 033 251 555 (Eso Gacanin ili Sanjin Arifagic).

Nadamo se da cete biti u mogucnosti da ucestvujete u navedenoj obuci. Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pojasnjenja.


S postovanjem,


Eso Gacanin
Business Development Officer
The World Bank Group - International Finance Corporation
SEED - 
Southeast Europe Enterprise DevelopmentSarajevoBosnia & Herzegovina
Phone: 387 33 251 555
Fax:      387 33 217 762
Email    egacanin@ifc.org





Nema komentara:

Objavi komentar