utorak, 8. siječnja 2019.

ACIPS - cooperation with The Dayton Peace Accords Projects led by Donald Hays in cooperation with the Washington based think-tank Public International Law and Policy Group

FW: Radna grupa za ustavnu reformu
Yahoo/ACIPS
  • Ivan Barbalic <law@cps.edu.ba>
    To:zoranptv@yahoo.com,acavdar@bih.net.ba,aida_hodzic@hotmail.com,aidatrozic@yahoo.de,ajla_m@yahoo.com
    May 18, 2005 at 10:37 AM
    Postovani clanovi ACIPSa,

    Na sastanku Upravnog odbora ACIPSa 4. majadonesena je odluka o nacelnoj suradnji sa The Dayton Peace Accords Project koji u saradnji sa think-tankom izWashingtona Public International Law and Policy Group u BiH void Donald Hays.

    Projekat se bavi pitanjem ustavnih promjenakroz process razgovora sa svim politickim strankamate na bazi istrazivanja koje ce sprovoditi Washinktonski think-tank ( u mogucoj saradnji sa ACIPS-om).

    svakom slucaju jos nije odlucen modalitet suradnje, no da bi se to postiglopotrebno je unutar ACIPSa napraviti radnu grupu koja bi razmatrala slicna pitanja(tako I pitanja vezana za ovaj projekat).

    Zato molim sve zainteresovane clanove da mi se jave ako imaju interesa da se na bilo koji nacin bave projektima vezanim za ovu tematiku.

    Ispod je pismo koje objasnjava prve korake moguce buduce suradnje.

    Molim vas zato da mi sto prije izrazite vas interes.

    Puno pozdrava,

    Ivan Barbalic

    -----Original Message-----
    From: Emir Kaknjasevic [mailto:ekaknjasevic@daytonproject.org]
    Sent: 
    Tuesday, May 17, 2005 11:20 PM
    To: law@cps.edu.ba
    Subject: Radna grupa za ustavnu reformu

    Postovani Ivane,
    Kao sto smo se danas dogovorili putem telefona, saljem mail sa nesto vise informacija o sastanku radne grupe za ustavnu reformu. Nase udruzenje, zajedno sa jos 3 organizacije iz SAD je dogovorilo sa 7 vodecih politickih partija da se uspostavi radna grupa koja bi razmatrala neka od ustavnih pitanja, te pokusala iznaci konsenzus kako bi se sadasnji ustav unaprijedio. Diskusija ce biti vezana za preporuke Venecijanske komisije od marta 2005. sa posebnim naglaskom na definiranju VNI, odnosu glavnih drzavnih funkcija i njihovoj rotaciji, odnosu između grupnih prava i prava pojedinca, tj. odnosu između nacionalnih i građanskih prava.
    Grupa će imati svoj prvi dvodnevni sastanak 24. i 25. maja u prostorijama naseg udruzenja, u Ulici Radiceva 2, 1. sprat. Vjerujemo da je i ACIPS zainteresiran da ucestvuje u ovakvim razgovorima. Stoga, pozivamo 2 ili 3 člana ACIPSA koji bi bili voljini da prisustvuju ovom sastanku, te da razmotrimo nasu daljnju saradnju. Ukoliko se slazete sa ovim prijedlogom, mozete potvrditi putem e-maila ili na moj broj telefona 061 636 070. Sastanku ce pored članova delegiranih od strane političkih stranaka pristustvovati i Amb. D. Hays (USIP), Prof. R.B. Hitchner (Tufts University) i P. Williams (PIL PG).
    Srdacan pozdrav,
    Emir


Nema komentara:

Objavi komentar